Lär dig mer om retrospektiv 

Regelbundna retrospektiv (återblickar) är ett sätt att tillsammans utvärdera och förbättra verksamheten. Till skillnad från expertdrivna eller toppstyrda förbättringar, bygger retrospektiv på att engagera de som gör jobbet i förbättringarna. På den här sidan delar vi med oss av erfarenheter från våra uppdrag som agila coacher. 

Vad är retrospektiv?

Skulle du vilja hjälpa din grupp att mer självständigt identifiera, förstå och lösa problem? Vill du att ni som grupp ska vara bättre om ett år än ni är idag? Då kan regelbundna retrospektiv vara rätt för er.

Läs mer här »

Beslutsmässiga retrospektiv

Slutar era retrospektiv med otydliga nästa steg eller kanske med en alldeles för lång lista med idéer som bara blir liggande? Tumregeln “två plus en” kan ge er en skjuts i rätt riktning.

Läs mer här »

Retrospektiv för alla

Har du varit med om att ett retrospektiv eller en workshop inte gått som du tänkt dig? När dina planerade övningar hämmade deltagarna snarare än att bidra till nya idéer och engagerande diskussioner? Här delar vi med oss av våra erfarenheter.

Läs mer här » 

 

Effektiva retrospektiv

Interaktiv presentation, Tobias Fors »

Hjälp med retrospektiven?

Utöver våra öppna kurser håller vi företagsinterna kurser. Vi kan också, tillsammans med er, utforma och genomföra passade retrospektiv för er.

Resultatet för er blir dubbelt. Dels får ni ett effektivt genomfört retrospektiv där nya kreativa idéer kommer upp och snabbt omvandlas till konkreta nästa steg. Dels får ni se hur en av våra professionella facilitatorer planerar och genomför ett effektivt retrospektiv, så att ni får nya insikter om vad ni kan pröva själva nästa gång.