Teknisk coaching

Hur mår utvecklingsteamet? Hur ser det tekniska lärandet ut? Funderar du på hur ni snabbare ska få upp juniora och nya utvecklare på banan för att bli mer produktiva? Under denna intensiva heldagskurs kommer du att få testa en rad olika verktyg som du kan använda i ditt utvecklarteam när du vill höja lärandet kring hantverket att utveckla mjukvara.

Målgrupp

Kursen vänder sig främst till dig som har någon form av ansvar för systemutvecklares kompetensutveckling. Kanske sitter du i en ledande roll inom din utvecklarorganisation såsom Lead Developer, Tech Lead eller systemarkitekt? Gemensamt för deltagarna på denna kurs är att de har ett brinnande intresse att hjälpa sina utvecklarkollegor att växa och ta nästa steg. 

 

Ur innehållet 

  • Mjuk kompetens - behövs den?
  • Vad motiverar en utvecklare?
  • Bygg grunden med hjälp av Extreme Programming?
  • God utvecklingssed - vad är det?
  • Teknisk coaching genom mobbprogrammering
  • Parprogrammering som verktyg för mentorskap


Så går utbildningen till

Kursen varvar teori och praktik där tyngdpunkten ligger på de praktiska delarna och upplevelsebaserad inlärning. Alla kursdeltagare kommer därför aktivt agera såväl coach och mentor som utvecklare. Som redskap kommer vi att använda oss av tekniker som t ex mobbprogrammering och retrospektiv.

 

Förkunskapskrav

Kursen förutsätter att du har mångårig erfarenhet av utveckling och att du under åren skaffat dig en gedigen kunskap kring god utvecklingssed och hantverket att bygga mjukvara. Praktiska övningar kan komma att hållas i Java. Grundläggande erfarenhet inom Java eller liknande objektorienterat språk rekommenderas

Lär dig mer om teknisk coachning

Så förvandlar du ett halvtrött team till ett högpresterande superteam

The Tech Coach strikes back 

 

KURSINFORMATION

Pris: 8 500 kr

Längd: 1 dag

Kurstillfällen

Inga kursdatum finns för tillfället. Gör en intresseanmälan här.

FRÅGOR?

Tveka inte att höra av dig till Cecilia Borg.
Tfn 070-710 62 83.