Agil förändringsledning

Har ni bestämt er för ett mer agilt arbetssätt men förändringsarbetet känns trögt och går inte i den riktning ni önskar? Inte helt ovanligt. Men det finns faktiskt kraftfulla verktyg att ta till för att få förändringsarbetet att flyta på smidigare. 


Målgrupp

Du kanske är chef, Scrum Master, teamledare eller agil coach och är formellt ansvarig för att ni ska bli bättre. Eller så är du den informella förändringsledaren som vill få saker att hända. Vad som står på ditt visitkort spelar ingen roll. Om du vill skapa förändring i riktning mot ökad förmåga, högre flexibilitet och mer arbetsglädje - då är detta utbildningen för dig. Se exempel på utbildningens funktion beroende på roll längre ner på sidan. 


Det här lär du dig

  • Hur du får med dig andra i förändring
  • Att se hela organisationen som en helhet (utvecklarna jobbar agilt - men resten då?)
  • Att använda agila tekniker för att bryta ner stora visioner till små konkreta förändringssteg


Ur innehållet

  • Har vi problem? Vad är ett problem? Problemet med problem?
  • Verktyg för att synliggöra vad vi upplever idag
  • Verktyg för att synliggöra vad vi önskar oss
  • Agil förändringsledning - att leda med hjälp av agila principer
  • Konsten att hjälpa och jobba med feedback 


Förkunskaper

Den här kursen är till för dig som jobbat några år med en agil approach. Du behöver inte ha arbetat "renodlat" eller "by the book". Du behöver inte ha arbetat med någon specifik agil metod. Kursen bygger på de agila värderingarna och principerna, inte någon viss approach.

Utbildningens funktion beroende på målgrupp (exempel)

Som Scrum Master lär du dig hur du kan gå bortom det administrativa samt titta bortom Scrum för att se vad som behövs hos just er.

Som agil coach ges du möjlighet till att fördjupa din expertis inom förändringsledning samt bygga på din professionella verktygslåda.

Du som är chef lär dig leda genom att föregå med gott exempel samt får tips på hur du kan släppa detaljestyret och lita på att "det händer ändå".

Du som är företagets informella förändringsledare lär dig hur du kan öka ditt inflytande och hitta små åtgärder som kan göra stora skillnader.

 

KURSINFORMATION

Pris: 18 900 kr

Längd: 2 dagar

Kurstillfällen

Inga kursdatum finns för tillfället. Gör en intresseanmälan här.

FRÅGOR?

Tveka inte att höra av dig till Karin Olofsson.
Tfn 0704-71 31 08.