Workshop: Utforska affärsflödet med Event Storming

Event Storming är en övning i workshop-format för att få ut så mycket som möjligt av tiden med verksamhetsexperten. Övningen är utvecklad av Alberto Brandolini och har djupa rötter i domändriven design, CQRS och Event Sourcing. Målet med övningen är att tillsammans utforska affärsflödet och visualisera det. En bonus är att vi får chans att upptäcka komplexitet i affären i ett tidigt skede. 

 

När ny funktionalitet ska utvecklas behöver ett team tid till att förstå vad de förväntas skapa, även om det föreligger en omsorgsfullt skriven kravtext som tycks beskriva problemet i detalj. Oundvikligen skapar sig varje teammedlem först en egen bild av problemet. Denna bild är oftast antingen mer eller mindre komplex än det egentliga problemet.

Under systematisering av ett affärsflöde behöver utvecklare plocka isär och i detalj analysera de affärsprocesser som systemet avser att stödja. Under denna process dyker det upp frågor som teamet antingen kan ta beslut kring själva, baserat på deras nuvarande förståelse för affären, eller så ställer de frågan till någon som har svaret. De som sitter inne med svaren är dessvärre inte alltid så lätta att få tag i och därför finns det en risk att utvecklare tar beslut som inte stämmer överens med affären.

En effektiv övning för att utforska detta affärsflöde är Event Storming.

 

Innehåll

  • Incheckning och presentation
  • Utforska affären med grund i affärshändelser (Event Storming)
  • Skapa samförstånd mellan affären och tekniken
  • Identifiera värdekedjor och risker
  • Identifiera och lös otydligheter och missförstånd
  • Kartlägga affärsområden och ansvar
  • Avslutning 

 

Målgrupp

För en lyckad Event Storming workshop behövs en blandning av de som har frågorna och de som har svaren. Det blir en bra mix av nyfikenhet och visdom. Vilka är dessa hos er? (Exempel: utvecklare, produktägare, verksamhetsexperter, arkitekter, säljare).

Optimalt antal personer är 8 men det är genomförbart med 10-12 deltagare. Blir det fler än så kan vi dela upp gruppen. 

 

VILL DU GENOMFÖRA EN EVENT STORMING WORKSHOP PÅ DITT FÖRETAG?

Hör av dig till Karin Fundell, 0704-71 31 08 för kursupplägg och prisförslag.

 

 

KURSINFORMATION

Pris: Offert

Längd: 1 dag

Kurstillfällen

Inga kursdatum finns för tillfället. Gör en intresseanmälan här.

Tveka inte att höra av dig till Cecilia Borg.
Tfn 070-710 62 83.