Scala Jumpstart

Ta klivet in i Scala-världen! Scala är ett funktionellt och objektorienterat språk som körs på Java Virtual Machine. Jämfört med Java är det mer flexibelt och kraftfullt, men anses också vara svårt att sätta sig in i. Under denna intensiva 2-dagarskurs ger vi dig det du behöver för att snabbt och enkelt komma igång med Scala.


Den här kursen vänder sig till dig som har programmeringserfarenhet sedan tidigare, och nu vill lära dig Scala. Under kursen lär du dig att programmera Scala på ett sätt där du tydligt kan uttrycka dina intentioner med koden, vilket ökar läsbarheten och gör det lättare att vidareutveckla den kod du skriver.

Ur innehållet

- Scalasyntax från grunden
- Att arbeta funktionellt
- Jobba med datamängder
- Asynkron programmering
- Samarbete med Javakod


Så går kursen till

Kursen blandar teori, praktiska programmeringsövningar i grupp och diskussioner kring kod. Observera att kursmaterialet är på engelska. Kursen kan ges på både engelska och svenska.

Johan Östling

Om kurshållaren

Johan Östling är kursledare inom Java och testdriven utveckling (TDD) på Citerus. Han är en agil och testdriven utvecklare med fokus på hantverksskicklighet och ständig förbättring. Johan har arbetat med såväl nyutveckling som design, arkitektur och förvaltning och tycker att helhetssyn är viktigt för att kunna leverera bästa möjliga kvalitet.  

 

Målgrupp

Scala Jumpstart vänder sig till dig om har programmeringserfarenhet sedan tidigare. Du behöver inte ha provat på funktionell programmering sedan tidigare, men du bör känna till begrepp som recursion och immutable data.


Förkunskaper

Innehållet bygger mycket på erfarenheter av att använda Scala i praktiska situationer, i team där kunskapsnivån är blandad, i system där förvaltningsbarhet är viktigt. Under kursen lär du dig att programmera Scala på ett sätt där du tydligt kan uttrycka dina intentioner med koden, vilket ökar läsbarheten och gör det lättare att vidareutveckla den kod du skriver. 

Förberedelser

Ta med dig din egen dator med fungerande utvecklingsmiljö för att bygga och köra Scalakod. Vid frågor kring detta, maila Johan Östling.

 


 Vad tidigare deltagare uppskattat

“Det var bra att få lära sig best practices”

“Tänka funktionellt oftare”

“Delen om asynkron programmering”

“Hanteringen av collections och options”

“Göra övningarna i grupp”

 

KURSINFORMATION

Pris: 14 500 kr

Längd: 2 dagar

Kurstillfällen

Inga kursdatum finns för tillfället. Gör en intresseanmälan här.

Frågor?

Tveka inte att höra av dig till Cecilia Borg.
Tfn 070-710 62 83.