AGIL PROJEKTLEDNING


Rollen som projektledare förändras när projekten blir agila. Utmaningen ligger i att hitta ett förhållningssätt som passar såväl team som företagsledning. På kursen Agil Projektledning får du lära dig hur du som projektledare kan dra nytta av det agila arbetssättet och stötta teamet samtidigt som du hanterar ledning, styrgrupp och kunder.
 

 

Ett vanligt scenario är att de som jobbar nära mjukvaran organiserar sig enligt Scrum med Scrum Masters, självstyrande team och produktägare. Utvecklarna får kanske grönt ljus uppifrån men kraven på rapportering och styrning kvarstår. Som projektledare är det lätt att komma i kläm och känna sig osäker på sin roll. På denna kurs pratar vi om projektledarens viktiga funktion i gränslandet mellan team och företagsledning.


AGIL PROJEKTLEDNING - UR INNEHÅLLET

  • Hur kan man kombinera traditionella projektstyrningsmodeller med agil utveckling?
  • Projektledarens roll – från styrande till stödjande
  • Använd och “översätt” det teamet producerar (burn down-grafer, releaseplaner etc.)
  • Vikten av att ifrågasätta (t ex krav på rapportering)
  • Uppföljning av planer, tid, omfattning och kostnad
  • Stöttning av teametMÅLGRUPP

Kursen lämpar sig för dig som idag arbetar i ledande befattning i en organisation som bestämt sig för att jobba, eller redan jobbar, agilt (t ex enligt Scrum). Kursen riktar sig till projektledare, chefer, förändringsledare eller styrgruppsmedlemmar. Den riktar sig också till Scrum Masters och produktägare som vill få bättre förståelse för projektledarens roll. 

FÖRKUNSKAPER

Kursen Agil Projektledning är inte en introduktion till agila metoder. För att få ut som mycket som möjligt av kursen bör du ha god kännedom om agila arbetssätt. Vi rekommenderar dig därför att du har gått t ex kursen Certifierad Scrum Master. Den ger dig goda grunder i agila metoder och Scrum. Läs gärna Scrum Alliance egen sammanfattning av Scrum.

Har du frågor kring förkunskaperna eller behöver kursvägledning? Tveka inte att höra av dig till Karin Fundell.

 

SÅ GÅR UTBILDNINGEN TILL

På Citerus tror vi på upplevelsebaserat lärande. På kursen varvas teori och diskussioner med noggrant utvalda simuleringar, spel och interaktiva övningar i syfte att skapa aha-upplevelser. Du kommer att få inspiration och nya idéer om hur din organisation kan utvecklas och effektiviseras.

 

 VAD TIDIGARE DELTAGARE GILLAT MED KURSEN AGIL PROJEKTLEDNING

 

“Tydligt och lättförståeligt. Ett bra sätt att få inspiration för fortsatt arbete.”

-- 
Niklas Olsson, Avanza Bank

 

"Jag gillade att kursen var flexibel/anpassad efter deltagarnas behov men ändå en tydlig röd tråd samt att det fanns många exempel med praktikfall."

-- Frida Nordström, Arbetsförmedlingen

 

Bloggat om Agil projektledning 

Behövs projektledare i en agil värld?

Fyra viktiga kontaktytor för en agil projektledare

 

Övrigt      

Information om avboknings-och ombokningsregler samt betalinformation hittar du här.

KURSINFORMATION

Pris: 8 500 kr

Längd: 1 dag

Kurstillfällen

Inga kursdatum finns för tillfället. Gör en intresseanmälan här.

FRÅGOR?

Tveka inte att höra av dig till Cecilia Borg.
Tfn 070-710 62 83.