SEMINARIER & MEETUPS

Känner du törst efter inspiration och nya insikter? Har du spännande ämnen du önskar diskutera med andra i branschen? Då ska du ta dig en titt på Citerus frukostseminarier och kvällsaktiviteter. Vi anordnar regelbundet träffar där vi berättar om nya tekniker vi finner intressanta och delar med oss av våra erfarenheter som agila coacher. Ibland kör vi Open Space där du själv är med och sätter agendan. 

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev »


HÄR HITTAR DU ALLA VÅRA SEMINARIER OCH EVENT 


6/9: Leading Change - framgångsrika förändringar med agila metoder

Hur kommer det sig att vissa förändringar lyckas och andra inte? Under detta frukostseminarium kommer vi prata om två olika typer av förändringar: paradigmskiften och (kontinuerliga) förbättringar. Hur skiljer de sig åt och varför? Varför genomföra paradigmskiften och förbättringar och hur bär man sig åt?

6 september - boka dig här 

Nya datum inom kort 


26/10: Är SAFe en bra idé för min organisation? 

Arbetar du i en organisation där det börjats prata om att införa SAFe? Är du nyfiken på hur man kan skala upp agila arbetssätt till större program och organisationer? Eller är du skeptisk till den enorma hypen kring det till synes ganska oagila ramverket SAFe? Då är detta ett frukostseminarium för dig!

Talare: Micke Boman

Läs mer och boka här 


Modern Agile och den agile ledaren

Under detta frukostseminarium berättar vi hur du med ett närvarande ledarskap skapar förutsättningar för dina medarbetare att på bästa sätt bidra till verksamheten. Förmågan att lyssna, coacha och ge feedback är en förutsättning för att utöva denna typ av ledarskap, och det gäller att medvetet öva dessa förmågor.

26/9: Fullbokat

Håll utkik för fler datum


28/9: Lean UX - och kicken av att göra folk rädda på riktigt!

Ett IoT-späckat skräckscenario i skogen för rollspelande entusiaster. Ett spännande, kul och ett mycket komplext problem att lösa. Hur får man till exempel folk att bli rädda, på riktigt? För att vandra in i det okända, anammade vi något av en experimentdriven utvecklingsmetodik.

Talare: Dan Eidmark och Ola Rende

Håll utkik för fler datum


Citerus ledarkvällar

Boka in höstens ledarkvällar redan nu. Här har du som agil ledare möjlighet att träffa likasinnade, byta erfarenheter, inspireras av andra. Kvällen består till stor del av Open Space där du som deltagare är med och sätter agendan. Kvällen leds av Citerus agila coacher.

13/9: Ledarkväll - tema: Konflikthantering 

5/12: Ledarkväll


DevOps-kväll

Välkommen på en helkväll om DevOps. Under kvällen har du möjlighet att mingla med Citerus konsulter och andra deltagare för att bolla ideér. Vi inleder med två korta tal med erfarenhet av DevOps och sedan bestämmer vi diskussionsämnen gemensamt. Deltagarna väljer sedan bland parallella sessioner utifrån intresse.

3/10 - Boka dig här


Citerus seminarier på film

DDD & Microservices - A Love Story

Christoffer Hellgren and Dan Eidmark let us know why DDD & Microservices are made for each other. 

- Bounded context & single reason for change
- Ports & Adapters and making services so small that they fit in your head
- Organizing for microservices in domains

Software Development Canvas

Tobias Fors presenterar Software Development Canvas - ett konkret tänkarverktyg till organisationer som inte vill bekänna sig till en viss metod. Idén är helt ny, och kan vara intressant för dig som jobbar med att coacha och utveckla verksamheter - dina egna eller andras. Under detta seminarium får du möjlighet att se en första version av Software Development Canvas, ställa frågor och ge feeback.