SEMINARIER & MEETUPS

Känner du törst efter inspiration och nya insikter? Har du spännande ämnen du önskar diskutera med andra i branschen? Då ska du ta dig en titt på Citerus frukostseminarier och kvällsaktiviteter. Vi anordnar regelbundet träffar där vi berättar om nya tekniker vi finner intressanta och delar med oss av våra erfarenheter som agila coacher. Ibland kör vi Open Space där du själv är med och sätter agendan. 

Signa upp dig för vårt nyhetsbrev »


Lean UX - och kicken av att göra folk rädda på riktigt!

Ett IoT-späckat skräckscenario i skogen för rollspelande entusiaster. Ett spännande, kul och ett mycket komplext problem att lösa. Hur får man till exempel folk att bli rädda, på riktigt? För att vandra in i det okända, anammade vi något av en experimentdriven utvecklingsmetodik.

Talare: Dan Eidmark och Ola Rende

28 september - boka dig här 

Leading Change - framgångsrika förändringar med agila metoder

Hur kommer det sig att vissa förändringar lyckas och andra inte? Under detta frukostseminarium kommer vi prata om två olika typer av förändringar: paradigmskiften och (kontinuerliga) förbättringar. Hur skiljer de sig åt och varför? Varför genomföra paradigmskiften och förbättringar och hur bär man sig åt?

Syftet med seminariet är att inspirera dig att vilja testa nya grepp i din organisation. Med dig hem får du tips på verktyg, modeller och vidare läsning.

6 september - boka dig här 

Modern Agile och den agile ledaren

Under detta frukostseminarium berättar vi hur du med ett närvarande ledarskap skapar förutsättningar för dina medarbetare att på bästa sätt bidra till verksamheten. Förmågan att lyssna, coacha och ge feedback är en förutsättning för att utöva denna typ av ledarskap, och det gäller att medvetet öva dessa förmågor.

26 september - boka dig här


Citerus seminarier på film

DDD & Microservices - A Love Story

Christoffer Hellgren and Dan Eidmark let us know why DDD & Microservices are made for each other. 

- Bounded context & single reason for change
- Ports & Adapters and making services so small that they fit in your head
- Organizing for microservices in domains

Software Development Canvas

Tobias Fors presenterar Software Development Canvas - ett konkret tänkarverktyg till organisationer som inte vill bekänna sig till en viss metod. Idén är helt ny, och kan vara intressant för dig som jobbar med att coacha och utveckla verksamheter - dina egna eller andras. Under detta seminarium får du möjlighet att se en första version av Software Development Canvas, ställa frågor och ge feeback.